Tak i já jsem tomu už propadla:-) Nikdy jsem to ještě nedělala, jednou jsem to vyzkoušela a už toho nejspíš nikdy nenechám :-)
No, jde o konzumaci doma klíčených semínek:-)
Potřebuji:
Sklenici se šroubovacím závitem, kladívko nebo paličku na maso, širší jehlu, prkénko a semínka.
Jak na to? Nejprve si vezměte víčko od sklenice, spodní stranou si ho položte na prkénko, do ruky vezměte jehlu, do druhé kladívko nebo paličku na maso a začněte bušit. Pozor na prsty:-) Jde to celkem snadno, já jsem do víčka dělala asi 120 dírek.
Potom 2 hrsti semínek ( mungo, čočku,
špaldu) dejte do sklenice a asi na 2 hodiny zalijete vodou a nechte
stát. Propláchněte, zavřete, otočte dnem vzhůru a přebytečnou vodu
nechte vykapat.
Druhý den
ráno i večer semínka propláchněte a nechte stát dnem vzhůru na teplém
místě. Dala jsem do misky, aby voda mohla odkapávat.
Třetí den jsou semínka ideální ke konzumaci. Buďto syrová, jen tak na zobání, nebo do nespočet receptů.
Klíčení zdar :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat