pátek 30. dubna 2021

Rošťáci - nakládané maso

Rošťáci jsou jedním z nejoblíbenějších jídel pánské části naší domácnosti:-) Určitě stojí za vyzkoušení, jednak jsou velmi chuťově lahodné, ale také mají výhodu, že v lednici vydrží naložené klidně dva dny. Základní recept uvádím na dvě kuřecí prsa, ale většinou nakládáme minimálně jedno kilo:-) Někdy si tím i usnadňuji práci, že masa naložím víc a zamrazím naložené v krabičkách do mrazáku, potom jenom vytáhnu a usmažím:-)

 

 Potřebuji:

 Dvě kuřecí prsa, 2 vajíčka, lžíce plnotučné hořčice, lžíce classicu nebo magi, lžička soli, lžička pepře, Solamyl a dva stroužky česneku.

 

 

 

Postupuji tak, že nejprve očistím a nakrájím kuřecí prsa na tenčí pláty, které se budou snadně smažit. 

 

 

 


Potom smíchám všechny suroviny na marinádu a kuřecí maso do ní naložím. Solamylu do marinády přidávám tolik, aby vzniklá konzistence měla podobu řídké kašičky. Následně nechám celou směs odležet aspoň 2 hodiny v lednici, ale vydrží tam až dva dny. 


Před samotnou konzumací rozpálíme pánev s olejem a kuřecí prsa do ní poklademe a polejeme směsí. Pečeme z obou stran do zlatova. Jako příloha se jednoznačně hodí rýže:-)

 

 

 Přeji dobrou chuť.

 

 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat