sobota 12. října 2019

Kysané zelí

Recept mám moc ráda, protože je rychlý a moc dobrý.


 
Potřebuji:

1kysané zelí, 1-2 cibule, 2 lžíce sádla a 2-3 lžíce cukru krystal
 






Cibuli nakrájím na větší kostky a osmahnu na sádle do zlatava.
Přidám cukr krystal a počkám, až zkaramelizuje ( rozpustí se a obalí cibuli).


  
Následně přidám zelí, pokuď chcete, můžete propláchnout, já mám ráda ostřejší, proto použiji i štávu, kterou nechám vyvařit, zelí je pak ostřejší. Nekrájím ho a neslévám. Nepolekejte se, po přidání zelí cukr zchladne a směs se hůř míchá, trvá to ale jen chvilku, než se zahřeje a zase rozpustí. Nechám povařit tak deset minut, než se tekutina částečně odpaří a servíruji. dobrou chuť:-)


PS: na fotce s vinnou klobásou, tu už zvládne ohřát každý .-)




.

Žádné komentáře:

Okomentovat