Dýňová polévka patří mezi moje nejoblíbenější. Rozhodně je zdravá, sytá, sezónní a mě se nepřejí :-) Tento recept není žádná novinka, věřím, že máte také svůj rodinný:-)
Potřebuji:
Dýni jednu menší máslovou nebo hokkaido, máslo, cibuli, česnek, zeleninový bujón nebo zeleninové koření do polévky. Sůl, pepř, muškátový oříšek a šlehačku.
Postupuji tak, že si nejprve očistím cibuli a česnek. Cibuli nakrájím je na drobno, potom ji orestuju na másle. Česnek nakrájím na plátky a přidám k cibuli, nechám společně chvilku restovat. Mezitím si omyji dýni, kterou rozpůlím a vydlabu z ní jadérka a odkrojím stopku. Následně dýni nakrájím na kostičky, šlupku neodkrajuji, protože se rozvaří a rozmixuje.
Pokrájenou dýni přidám k cibuli, asi tak tři minuty opékám a potom podleji 1,5 l vody, ve které jsem rozpustila zeleninový bujón a nechám pod pokličkou vařit do změknutí. Následně mixérem rozmixujeme do hladka a přiliju šlehačku. Dochutíme muškátovým oříškem solí a pepřem a krátce povaříme.
Dobrou chuť .-)
Žádné komentáře:
Okomentovat