Na staré osvědčené recepty nedám dopustit a tenhle je jeden z nich. Nejde o klasiku v trojobalu, tenhle řízeček je s česnekem a chutná dokonale, však uvidíte sami:-)
Potřebuji :
Vepřová kotleta cca 400g, sůl, pepř, česnek ( na jeden plátek masa asi 1 stroužek česneku), olej, 1-2 vejce, mléko, strouhanka.
Nejprve vepřové maso nakrájíme na plátky, radši tenčí, aby se pěkně propekly, naklepeme a nakrojíme kraje. Potom ho nasolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Rozpálíme si pánev. Připravené maso obalíme... ale POZOR obráceně:-)) Takže nejprve maso obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaných vejcích s mlékem. Hned klademe do horného oleje a na mírném plameni je do zlatova opékáme. Servírujeme s bramborem, dobrou chuť:-)
Žádné komentáře:
Okomentovat