pátek 27. listopadu 2020

Rajská omáčka

 
 
 Rajská omáčka je u nás oblíbená, podávám jí s masovými kuličkami, vařeným hovězím nebo plněnými paprikovými lusky. Jako příloha se hodí knedlík, těstoviny i kuskus. Podle toho na co máme zrovna chuť. :-)


Potřebuji: 

250 ml vody, 1 cibule, 1 bobkový list, 20 nových koření a 10 celých pepřů k tomu citronová kůra asi z 1/2 citronu. Dále 50 g másla nebo Hery, hladká mouka asi 5 lžic, 1 rajčatový protlak a podle chuti skořici, cukr a sůl.

 

 

 

Postupuji tak, že si do 250 ml vody dám oloupanou přepůlenou cibuli, bobkový list, pepř, nové koření a citronovou kůru. Vše nechám 15 minut povařit na mírném ohni.

 

  


 Mezi tím si v druhém hrnci udělám z Hery a hladné mouky zlatavou jíšku, do které potom přeliji vyvařenou vodu z koření, to dodá omáčce lahodnou chuť. Podle potřeby ještě naředím vodou, kdyby byla směs moc hustá. Jelikož se mi málo kdy podaří směs rozmíchat bez hrudek, v této fázi jí většinou do hladka promixuji tyčovým mixérem. 


Následně přidám rajský protlak, dochutím cukrem a skořic, ještě krátce provařím a je hotovo :-)







Žádné komentáře:

Okomentovat