pátek 22. ledna 2021

Bramborové placky (Lokše)

 
 
 
 
Bramborové placky mám spojené s létem. Dělali jsme je na starých plátových kamnech a krásně voněly. Postupem času jsem zjistila, že stejně dobře si je můžu udělat i doma. Tak se nastálo zabydlely mezi našimi oblíbenými jídly. Jde o nenáročný recept.





 Potřebuji:

1kg vařených brambor ve šlupce, sůl, hladkou mouku asi 300 - 350 g a můžete přidat jedno vejce.


 

Vařené brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle na jemno. Následně přidáme vejce, sůl a hladkou mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Soli přidávám celkem dost asi tak lžičku. Z těsta na pomoučněném válu tvoříme placky, které opékáme nasucho na pánvi. Snažíme se pracovat rychle, protože těsto řídne.

 Po upečení placek je potřeme sádlem a sníme teplé nebo vlažné. Já je mám nejraději s povidly, ale dají se jíst i se zelím a uzeným, nebo Nutellou:-)









Žádné komentáře:

Okomentovat