Tento recept zvládne opravdu každý a můžete ho dělat na poslední chvíli, v podstatě ho můžete konzumovat hned po zchladnutí. Protože je nenáročný, lahodný a zabere minimum čas, si ho určitě zamilujete. Lahodná chuť máslových karamel vás chytne a už nepustí :-)
Potřebuji :
3 balíčky karamel po 100g, 250 g másla a asi 1/2 pytlíku burizonů.
Postupujeme tak, že ve vodní lázni rozpustíme kostku másla a postupně k ní přidáme všechny karamelky. Pomalu mícháme a sledujeme, až se obě přísady spojí v jednolitou hmotu, chvilinku to trvá. Následně do máslovo - karamelové hmoty přidáme burizony. Jejich poměr můžete navýšit, pokud nechcete, aby kostky byly moc sladké, ale pozor, nepřežeňte to, aby vám hmota držela pohromadě.
Nyní do formy vyložené alobalem, nebo potravinovou fólií (v tomto případě počkejte, až směs trochu zchladne) směs přelijte, uhlaďte a nechte v chladu ztuhnout.
Skladujeme na chladném místě a těsně před konzumací krájíme na kostky požadované velikosti.
Žádné komentáře:
Okomentovat